Komn mi di toultan, dann la kizine tout
domoun na son manyèr fé, sak moun i prépar in kari sinonsa in rougay a
son
fason.
Fé in rogay mang lé pa difisil.
Tansyon pangar! na plizyèr kalité mang isi Larénion, patout lé bon po rougay.
Po sa ésèy trouv mang grèf,mang
sovaz, sinon mang karot biyn vèr.
I fo azot détrwa mang 4 ou 5 parapor la
grosèr.
Piman. po la kantité lo grin piman 4 ou 5 swivan zot gou( fé atansyon pa tout
piman lé for parèy <<lé vré ti piman martin lé vréman for>>.
Sel. 1 kiyèr kafé épila doz an fonksyon lo kantité mang zot nana.
Zwanyon.
Lwil.
Plis lo mang lav biyn bat ali ansanm in
kouto si zot na la pasyans,ou pas dann in robo, ésèy pa bat tro fin.
Prann lo mang mèt dann in ti sèrvièt près po fé sort lo zi.(mèt pa lo zi
dann lo rogay)
Mèt lo mang présé sann inn ti saladyé.
kraz zot piman ansanm lo sèl, é mélanz ansanm lo mang.
As lo zwanyon an rondèl asé fin mélanz ansanm zot préparasyon azout lo
lwil.
Bon lapéti.
Néna Larénion takon kalité
mang: Mang kouto, José, grèf, karot... Mélo bon minm a mon konésans po
fé rogay sé mang grèf, mang sovaz. Dann tan lontan navé bonpé dann fon laravine mé koméla? Mang : Mangue. Lwil : Huile. Saladyé : Saladier. Zwanyon : Oignon. Pasyans : Patience. |