Akèy.
Artourn paz rosèt.
Arla inn dé kari lo plièr isi Larénion, mi parl pa zot bisik linportasyon,
sat i vann konzélé
dann sipèr marsé mé sat lé fré antr 20,30,40 € lo
kilo.
Konm ki diré kan la pwin sanm sat lé fré prann konzélé,la pwin la kalité sak
la viynn trapé
mé i pé alé. Antr bisik linportasyon é bisik péi lo gou i sanz
podvré.
Parkont sé in kari ké lé ris an grès déza vi sé in pwason i fo ali in
bonpé lwil. Sakinn na son manyèr fé so kari la mi done a zot in resèt natir,
sinon naa domoune i azout, fèy kat épis,
ou zinzanm... lé akomodé de diféran
fason épila pa tout domoune na lo minm manyèr fé.
Lo kari i dépan osi i lé fé o bwa ou si lo gaz. Si sit la zot wa trouv bann
rosèt lé pa konpliké
po fé.
Bisik 500g:
Tomat: 5 moyin.
Zwanyon: 2 moyin.
Lay: 5 gro gous.
Lotin: 1 brans.
Lwil: 4 kyèr a soup.
Piman: 4 piman martin.
Sèl: 1 ti kyèr kafé apréla i fo azisté po lo gou.
Safran (kirkima): domi ti kyèr kafé
Kraz lo piman, sèl lay (si zot i vé i pé mèt in morso zinzanm).
As lo zwanyon é lo tomat.
Fé in bon sos tomat mèt pa dolo dedan, lès lo sos rédwi de moityé azout lo
bisik tourn ali sanm lo sos, mélanz ali byin ziskatan na lozi la sos